Tudta? - A karácsonyfát az ünnepek elteltével így is értékesítheti!

A fenyőtűlevél-tea egészségesebb, mint elsőre gondolnánk.
Az ünnepek elmúltával a legtöbb karácsonyfa az útszélen vagy a járdán hagyva végzi. Holott számtalan formában újrahasznosítható. Kiváló tűzifa, vagy fenyőmulcsként talajtakaró is lehet belőle. Ám nem csak ennyi. Gőzölgő gyógyteaként fogyasztva megőrizhetjük vele az egészségünket.
A fenyőtűlevél-tea készítése különösen népszerű Ázsiában, ahol évszázados hagyományai vannak. Ennek nem csupán kulturális oka van; a tea jótékony hatásai a szervezetre vitathatatlanok. Gazdag A- és C-vitaminban, ráadásul antioxidánsokban is bővelkedik, ami hozzájárul a sejtek védelméhez. Erős immunerősítőként ismert, segít a megfázás tüneteinek enyhítésében, ezzel együtt pedig remek gyulladáscsökkentő hatással bír, és elősegíti az anyagcsere optimális működését is.
A természet gyógyító erejének kihasználásához csupán annyira van szükség, hogy a tűleveleket apróra vágjuk, majd forrásban lévő vízzel leöntjük őket. Ezt követően a főzetet 10-20 percre pihenni hagyjuk, végül pedig szűrjük le, hogy élvezhessük a frissítő teát.
A tea elkészítéséhez a fenyőfélék, mint például a firfélék és lucfenyők, tökéletes választásnak bizonyulnak. Ugyanakkor fontos tudni, hogy néhány örökzöld, mint a cédrus, ciprus és tiszafa, kerülendő, mivel ezek mérgezőek vagy nem alkalmasak fogyasztásra. Ha boltban vagy piacon vásárolsz fenyőket, érdemes óvatosnak lenni, hiszen ezek vegyszerrel szennyezettek is lehetnek – figyelmeztet a New York Post.