A Csabai Ízek Vására továbbra is virágzik és tele van élettel!

A Csabai Ízek Vására 2024 októberében ünnepélyesen megnyitotta kapuit, hogy a helyi kistermelők prémium minőségű termékeivel gazdagítsa a vásárlók élményeit. A rendezvény célja, hogy a finom, autentikus ízek mellett a közösséget is támogassa, miközben a látogatók felfedezhetik a régió gazdag gasztronómiáját.
Ez az úgynevezett "Piac a piacban" különleges fontossággal bír a város gasztronómiai örökségének megőrzésében, kiemelve a Békéscsabára jellemző egyedi ínycsiklandóságokat, mint például a világhírű csabai kolbászt. A rendezvény szervezőinek elsődleges célja, hogy szoros kapcsolatot építsenek ki a helyi termelők és a vásárlók között, így erősítve a közösségi érzést és a helyi gazdaságot.
- Nagyon pozitívak a visszajelzések, bár ez még egy friss kezdeményezés, de már több árusunk is jelezte, hogy már most kezd kialakulni egy visszatérő vásárlói réteg. Mi arra törekszünk, hogy itt a vásárló magától a termelőtől tudja megvenni az adott termékeket, ezzel is kialakítva egy rövid élelmiszerláncot - fogalmazott Vincze Attila, a Csabai Ízek Vásárának egyik főszervezője.
Klebnyiczki Ágnes saját készítésű epoxi gyanta ékszereit kínálja a vásárba látogatóknak, melyeknek minden darabja egyedi és megismételhetetlen. A kézműves hobbi szinten más anyagokkal is dolgozott már, de végül ennél maradt, mert már az első alkalommal beleszeretett az epoxi gyantával való munkába.
- Az, hogy kik és milyen módon alkalmazzák, nem annyira a személyekre, hanem inkább a stílusokra vezethető vissza. Az anyag rengeteg kreatív lehetőséget kínál: az ékszerek mellett kulcstartók és ékszertartók is készülhetnek belőle - osztotta meg a kézműves.