Programok

Megelőző óra

Ezen órákban egészséges Vendégeinket várjuk, akik megelőzés céljából szeretnék használni sóbarlangunkat.

Kúraszerűen heti 2-3 alkalommal legalább 4-5 hétig ajánljuk a közösségekben terjedő különböző légúti fertőzések ellen, mivel a tüdőbe belélegzett só szemcsék elpusztítják a kórokozókat és azok a váladékkal együtt kiürülnek. Ajánljuk például gyermekeknek, akik közösségbe kerülnek, mivel orvosilag bizonyított, hogy csökkenti a légúti fertőzéses megbetegedések esélyét, illetve krupp esetén is nagyon hasznos. Továbbá a környezeti légszennyezettségből és dohányzásból adódó lerakódások ellen, illetve allergiásoknak és asztmásoknak is ajánlott.

 

Gyógyuló óra

Gyógyuló óráinkat különböző légúti problémákban szenvedő Vendégeink számára ajánljuk. Ezen órákra várjuk a náthával, megfázással, orrfolyással, orrdugulással, köhögéssel (száraz, hurutos), különböző gyulladással (orr, torok, mandula, gége, középfül, arc és homloküreg) küzdő Vendégeinket. Tüdőgyulladás és influenza esetén csak az akut stádium után látogatható a sóbarlang.

Gyógyulás céljából érkező Vendégeink számára heti 3-5 alkalommal, legalább 2-3 hétig ajánlott a kezelés.

 

Relax óra

Ellazulni, pihenni vágyó Vendégeink számára 12 és 13 órakor kezdődő turnusainkban nyugodt környezetet biztosítunk a gyönyörűen kialakított sóbarlangban fényterápiával kiegészítve. A kúrák kényelmes relaxáló székekben, relax zene kíséretében történnek, ami segíti testünket az ellazulásban és teljes megnyugvást okoz.

A sóbarlangban kialakított fénytechnika (sárga, narancs és vörös) serkentőleg, élénkítőleg hatnak, (lila, kék és indigó) oldják a feszültséget és megnyugtatják az idegeket.

 

Pilates Zsófival

Tudtad, hogy a reggeli/délelőtti edzés még hatékonyabb, mint az esti? Ha ráérsz, gyere reggel! Hatványozott kényeztetésben lesz részed: sóbarlang, nyugtató fényjáték, relaxáló zene és egy nyújtó, erősítő pilates! Ilyen máshol nincs!

 

Helen Doron baba angol

12059190_758067254339276_1568136312_o

A Baby’s Best Start egy olyan program, amely nem csupán az angol nyelv korai megismeréséről szól, sokkal több ennél.

Foglalkozásainkon új lehetőségek nyílnak a szülő-gyermek kommunikáció terén, hiszen rengeteg dalocskát, mondókát, mozgásos feladatot tartalmaznak az óratervek, nem beszélve arról, hogy a szülő is gyakorolja az angol nyelv használatát. Éppen ezért ajánljuk a mielőbbi, azaz a legjobb kezdést gyermeked számára!

A Sóbarlangban eltöltött alkalmak alatt kihasználjuk a helyszín adta lehetőségeket: még több mozgásos feladat, sóhomokozás, szaglás, tapintás fejlesztése kerülnek előtérbe az angol nyelv megismerésével karöltve.

 

Tibeti hangterápia gyerekeknek

A gyermekhangfürdő alkalmával a Kicsiknek lehetőségük nyílik megtapasztalni mind azt a jót, amit ezek a csodálatos hol csilingelő, hol doromboló hangon megszólaló tibeti hangtálak kínálnak. Fejleszti az összpontosítást, serkenti a szocializálódás iránti ösztönös folyamatot, hiszen a tálak közös megszólaltatása során, a gyerekek óhatatlanul összekovácsolódnak, figyelik a másikat, utánozzák, próbálkoznak, kérdeznek. A hangtálakba bele állva érezhetik annak egész testükre kiterjedő jótékony rezgését, ujjaikkal érezhetik a tálak szélein cikázó apró rezdüléseket. Az „esőcsinálás” pedig határtalan mosolyt és kacagást varázsol a gyermekek arcára.

 

Tibeti hangterápia felnőtteknek

Itt az ősz, jön a tél, fáradtnak, levertnek érezzük magunkat…

Tegyen a fáradtság ellen, áldozzon magára egy fél órát-órát, hogy feltöltődhessen, megnyugodhasson. A hang és a rezgés átjárja a testet és a lelket. A finom csendülések, a hangtálak különböző hangon való megszólalásai mind az Ön pihenését, egészségét szolgálják. Merüljön el ebben a csodás, gondtalan, nyugalmas világban. Mindezt a sóbarlang számos jó hatásával ötvözve pihenése párosul egy friss, kellemes és kimondottan egészséges környezettel, melynek hangulata a halvány fényekkel páratlan és egyedi hangulatot kölcsönöz. Ennyit mindenki megérdemel!

 

Bogyó torna

A Bogyó tornán ölbéli játékokat játszunk, éneklünk, verselünk, mozgásos feladatokat végzünk – apával, vagy anyával. A gyermekjátékok, mondókák, ölbeli játékok olyan közös élményt nyújtanak, ami elmélyíti a szülők és csemeték közötti kapcsolatot, bizalmat. Mivel irányított foglalkozásról van szó, a gyermekek figyelme, koncentrációs készsége, memóriája, képzelőereje, ezáltal idegrendszere – később a beszéde is fejlődik. Mindez egészséges környezetben, tiszta levegőn, a sóbarlangban.