Pilates a sóbarlangban Zsófival

Amit a Pilatesről tudni kell:

A mozgásrendszer létrehozója Joseph Pilates, aki az első Világháború ideje alatt fejlesztette tökélyre módszerét. Pilates gyenge és beteges kisfiú volt, de mivel artista családban született, nagyon szerette volna legyőzni fizikai korlátait, megerősödni és olyan elismerésre szert tenni, amilyet édesapja is kivívott magának. Így fejlesztette testét a keleti és a nyugati módszerek ötvözésével, melyből megszületett a Pilates.

 

A mozgásrendszer elsősorban a törzs izomzatát, azon belül is a mélyizmokat dolgoztatja, melyeket a mindennapokban használunk, de hajlamosak vagyunk elfelejteni karbantartani őket. Testünk alappillérét, a gerincünket minden oldalról megmozgatja, hogy az több tápanyaghoz jusson és ezáltal tovább egészséges és rugalmas maradjon. Minden mozdulattal egyszerre nyújtunk és erősítünk, így az izmok gyönyörű tónusossá válnak.

 

A Pilatessel testünk fitt lesz, gerincünk fiatal marad, a hátfájást pedig elfelejthetjük!

 

“Hiszek a módszeremben! Soha nem volt szükségem gyógyszerekre. A sérülések mindig elkerültek. Az egész világon mindenkinek végeznie kellene a gyakorlataimat! Kiegyensúlyozottak és fittek lehetnének…” (J. H. Pilates)

 

Az edzéseket a sóbarlangban tartjuk, kihasználva a só minden előnyét.